Nyhetet från oss på BYGR

Jämtländsk storsatsning

Att vi kunde bygga flerbostadshus det visste vi med all säkerhet, det är det vi gör. Kan ni bygga en fabrik åt oss? Frågan kom direkt över köksbordet hemma hos en av BYGRs ägare. Ja! Ett direkt svar utan betänketid. Vi har kontakterna och vi löser det. När en svensk textilproducent satsar på hemmaplan då vill man vara med. Woolpower utmanade oss rejält. De ville ha en stor fabrik men också visa omgivningen att kärnvärden och naturmaterial är viktiga. Hur får man en 11 000 m2 stor hall att vara ekonomiskt hållbar samtidigt utstråla harmoni med den jämtländska omgivningen?

Arkitekterna på Voten/Cream Architects AB anlitades och löste problemet. Valet föll på en klassisk stålhall med sandwichstomme som utvändigt smyckades med en träkonstruktion. Samarbetet med Cream är ett mönsterexempel på hur ett arbete mellan beställare, byggare och arkitekt kan fungera. Deras fingertoppskänsla för estetik står inte i vägen för den faktiska produktionen. Cream Architects AB är lösningsorienterade och tar fram underlag för effektiva byggprocesser. Goda förutsättningar för att både kund och byggare ska bli nöjda.

De invändiga tekniska lösningarna som krävs för en modern textilindustri satte fart på våra projektörer. Avancerade system med, värme, vakum och ånga ritades in. Under resans gång har Woolpower ABs ägare bröderna Daniel och Adam Brånby utvecklat projektet. Med inspirerande framtidstro har de velat säkerställa såväl energitillgång som attraktionskraft till utflyktsmålet Woolpower.